Wiesz, że początki Granity sięgają dość dalekiej przeszłości? Przeszłości, w której ludzie nie mieli stałego dostępu do prądu tak jak my teraz. Aby więc Granita miała szansę powstania, stosowano do tego celu nic innego jak siłę ludzkich mięśni. Teraz w wytwarzaniu granity pomagają nam granitory.
Osoba będąca odpowiedzialną za wytwarzanie Granity, w dawnych czasach musiała mieć na uwadze to, aby pomiędzy cynkowymi naczyniami nie zabrakło właściwej ilości lodu z solą, który miał schładzać całą mieszankę. Najbardziej istotne w całym procesie było dbanie o to, aby naczynia stale były w ruchu, tak by Granita przyjęła pożądaną konsystencję. Nie mogła być ona nadto schłodzona, a tym samym twarda. Ciągłe mieszanie miało ostatecznie doprowadzić do zawiązania się gęstej substancji, niezawierającej bezsmakowych cząsteczek lodu.
GRANITORY – czyli następcy ludzkich mięśni
Jak widzisz tradycyjny sposób powstawania Granity jest bardzo pochłaniającym czas zadaniem, wymagającym bardzo dużej skrupulatności od osoby przygotowującej deser. Obecnie proces tworzenia Granity jest zdecydowanie prostszy. Został on przejęty przez odpowiednio przystosowane do tego celu maszyny elektryczne, nazywane granitorami.
WŁASNA GRANITA – czyli wynająć granitor, czy może zakupić
Znamy już odpowiedzi na postawione we wstępie pytania. Wiemy już dokładnie czym jest Granita, skąd pochodzi, a także jaki był jej tradycyjny sposób przyrządzania. Teraz czas na przeanalizowanie kwestii wynajmu granitorów, a także jego zakupu.
Jeśli chodzi o granitory na wynajem to sprawdzą się one bardzo dobrze w przypadku osób indywidualnych, którzy planują otworzyć własną działalność. Rozwiązanie to przynosi dochody w najwyższym szczycie sezonu letniego. Pozwala ono jednocześnie zawiesić sprzedaż po jego upływie. Co jednak w przypadku zakupu?
Kupuj Granitory na własność jeżeli:
- Jesteśmy właścicielem restauracji
- Posiadamy kawiarnię i planujemy wzbogacić ofertę o nowe produkty
- Odpowiadamy za lokal gastronomiczny ukierunkowany na organizację imprez okolicznościowych
- Chcemy prowadzić sprzedaż uliczną w sezonie letnim, a także mamy określone plany na wykorzystanie sprzętu po zakończonym sezonie
Niezależnie od tego czy chcesz aby sprzedawana Granita była jedynie dodatkiem do istniejącej już oferty lokalu gastronomicznego, którego jesteś właścicielem. Czy też stanowiła odrębne źródło zarobku, dobrze dokonać inwestycji w najodpowiedniejsze sprzęty o nieporównywalnej jakości. Należy pamiętać o tym, aby wszystkie zakupione granitory gwarantowały niezawodność na wiele lat, a także umożliwiały uzyskanie doskonałych produktów, które w pełni usatysfakcjonują konsumentów.
Oferta sklepu Granitory.com pozwoli zaopatrzyć Cię w sprzęty z najwyższej półki, dając jednocześnie swoim klientom odrobinę klimatu mieszkańców południa. Dostępne są granitory o różnych parametrach, wśród których niewątpliwie znajdziesz najdogodniejszy dla siebie wariant dostosowany do warunków panujących w lokalu. Ponadto dysponują obszerną gamą różnego rodzaju syropów do Granity. Znajdziesz tam bardzo bogaty wybór smakowy tych słodkich substancji. Od owocowych, po te mniej rozpowszechnione jak np. malibu.
Z całą ofertą można zapoznać się, zaglądając na stronę internetową firmy, do czego zachęcamy.
Zobacz nasz inny wpis -> Maszyny do lodów